WAAROM VIDEO?

Weet u dat YouTube na Google de grootste zoekmachine is? Dit betekent dat u met behulp van video beter met uw organisatie gevonden wordt.
Tegelijk tonen studies ook aan dat video een steeds belangrijker medium is voor de presentatie van uw organisatie. Mensen zijn aan snellere media gewend en laten zich liever informeren met visuele content, versterkt door prikkelende audio.

Video brengt een merk tot leven en het geeft organisaties een gezicht. Omdat mensen vooral in beelden denken, blijft er ook meer van de boodschap hangen en behoudt men de aandacht.

 

Het gebruik van online video op een website, levert gemiddeld 6% méér omzet op.
 Bron: Reckitt Benckiser

 

Video laat geen ruimte voor twijfel. Mensen prikken er snel doorheen of een video boodschap authentiek is of niet. Zo kan een organisatie laten zien wie ze zijn, wat ze leveren en verbinding leggen met (potentiële)klanten. Bij zaken doen gaat het erom dat mensen u kennen, het u gunnen en u uiteindelijk het vertrouwen geven. Video is hier bij uitstek geschikt voor.

Vandaag de dag wordt het maken van video steeds makkelijker. Maar, hoe zorgt u ervoor dat uw publiek kijkt en blijft kijken? En dat ze uiteindelijk met u willen werken? Uw video moet dan kloppen, qua opbouw, presentatie en dynamiek.

Voorkom zes van de meest gemaakte fouten met video:

6. Niet aan video doen: veel mensen zitten hier tegenaan te hikken of willen zichzelf helemaal niet op video zien! En hoewel het enorm lastig is, is het krachtiger om het toch te doen, dan om uiteindelijk helemaal niets te doen.

5. Een saaie video: Het maakt niet uit hoe goed het gemonteerd is of hoe prachtig de video is. Wanneer het een saaie video is, kijkt niemand.

4. Slechte content: Voorbereiding is essentieel. Als u snel even een video wilt schieten, zult u snel merken dat de inhoud van de video geen geen waardevolle informatie bevat, ongestructureerd en langdradig is. Het werken met een script is daarom essentieel!

3. What’s in it for me? Maak binnen de eerste paar seconden waar deze video voor is en wat uw bezoeker hier aan heeft. U heeft 8 seconden om uw bezoeker te overtuigen, anders is deze weg!

2. U laat uzelf niet zien: Veel ondernemers vinden het lastig om zichzelf voor de camera te zetten. Toch bent u het gezicht van uw organisatie! Laat dit zien. Hierbij bouwt u aan vertrouwen bij uw kijker. Soms verschuilen ondernemers zich achter de video, door een animatie te presenteren. Dat is zonde!

1. Slecht geluid: Wanneer het geluid van uw video slecht is (bijvoorbeeld te zacht, galmend of dan weer hard en zacht door elkaar), wordt DIRECT het gehele effect van de video teniet gedaan. Hoe mooi het beeld ook is en hoe geweldig de montage ook in elkaar zit. De beschikbare apparatuur wordt steeds beter, ook van de smartphones, waar veel video’s mee worden geschoten. Toch blijft dit voor ons het meest belangrijke aandachtspunt.

vergrootglasBent u benieuwd hoeverre video kan helpen uw omzet te vergroten?
Plan een vrijblijvende afspraak voor een GRATIS business-scan. Dan stellen we in korte tijd vast of we uw business met behulp van video kunnen BOOSTEN.

PLAN EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MET ME

Pin It on Pinterest

Share This